De Koers!¡ van Tim Huiskes

Altijd op zoek naar verbetering, loyaal en een doorzetter. Zo kan je Junior Assistent Tim Huiskes, 30 jaar oud en woonachtig in Apeldoorn, wel omschrijven.

Tim Huiskes (1992), is Junior assistent binnen Koers!¡ Strategische Accountants. “In het jaar dat ik een profiel moest kiezen voor het vervolg van de Havo had ik een economiedocent die regelmatig zei: “als je nu een 6 haalt voor economie dan moet je vooral geen economisch profiel kiezen”

Omdat ik niet zo’n boekenworm ben en inderdaad die zesjes haalde voor economie, heb ik toen de keuze gemaakt voor een technisch profiel. Na het behalen van mijn Havodiploma ben ik in eerste instantie mijn grote passie achternagegaan (auto’s) en aan de HTS Autotechniek in Arnhem gaan studeren. Deze opleiding bleek niet bij mij te passen. Omdat ik op dat moment niet wist wat ik dan wel wilde, ben ik toen Autotechniek op Mbo niveau 4 gaan studeren. Hoewel deze opleiding beter bij mij paste, merkte ik tijdens mijn stage dat hele dagen onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan auto’s uitvoeren niet iets was dat ik voor de rest van mijn werkzame leven wilde doen.

Na 2 jaar in de techniek besloot ik toen om een managementopleiding te gaan volgen welke ik in 1 jaar heb afgerond. Tijdens deze opleiding kwam ik er dus achter kwam dat de bedrijfseconomische vakken mij wel heel goed lagen. Dus ben ik gestart met de opleiding Hbo Bedrijfseconomie/Accountancy aan het Saxion. Hoewel de eerste 2,5 jaar van de studie van leiendakje gingen, mistte ik na mijn stage in voornamelijk de samenstelpraktijk de motivatie om serieus met mijn studie aan de slag te gaan. Na het afronden van mijn afstudeeropdracht ben ik (met nog een paar vakken af te maken) in contact gekomen met Dennis Schipholt. En zo ook meer te weten gekomen over de controlepraktijk. Inmiddels werk ik al weer zo’n 2,5 binnen deze controletak. Dus met heel wat omzwervingen kan je ook je plek wel vinden. Door de coronapandemie is het afstuderen iets vertraagd maar ik ben er nu bijna!”

Mijn Koers!¡waarde

“Binnen KOERS!¡ ben ik betrokken bij tal van controleopdrachten (vrijwillig) voor klanten in zeer uiteenlopende branches. Daarnaast ondersteun ik wel eens bij Due Diligence onderzoeken en richt ik mij samen met collega Willem op het leuker en efficiënter maken van de controle door onder andere de inzet van PowerBi en Datasnipper.”

Werken bij Koers!¡

“Ik word regelmatig benaderd door recruiters die mensen werven voor “een leuk accountantskantoor met een informele sfeer bij mij in de buurt”. Ik reageer dan met dat ik al binnen een kantoor werkzaam ben dat voldoet aan die beschrijving. We kennen een heel informele sfeer binnen Koers!¡, we kunnen ontzettend met elkaar lachen en als je in een spijkerbroek en op sneakers naar kantoor komt dan kijkt niemand raar op. Binnen Koers!¡ werkt een ontzettend leuke en vooral ook hechte club mensen die echt een team vormen. Iedereen staat voor elkaar klaar en eigenlijk alles is bespreekbaar.

Daarnaast is Koers!¡ een jonge en kleine organisatie en dat zorgt ervoor dat de lijntje heel kort zijn en wij als medewerkers een redelijke invloed kunnen uitoefenen op de koers van Koers!¡. Een hoge werkdruk is inherent aan de accountancy en kennen we ook binnen Koers!¡. Dat de leiding op zeer regelmatige basis de waardering voor onze inzet uitspreekt en deze waardering ook laat blijken in de vorm van presentjes en uitjes met het team, maakt de hoge werkdruk een heel stuk dragelijker”.

 

Quote

“Het leven is net als een oude Porsche, het loopt nooit helemaal zoals als je hoopt maar dat maakt het niet minder de moeite waard”

Neem contact op met Tim