De Koers!¡ van Alfred Waterink

Ervaren, enthousiast en een teamspeler. Zo kan je extern accountant Alfred Waterink wel omschrijven. 

Alfred Waterink is accountant bij Koers Strategische Accountants. “Ik woon samen met mijn vrouw in Broekland (OV). Mijn funtie is extern accountant. Al van jongs af aan, mijn vader had een eigen onderneming, wist ik dat ik accountant wilde worden. Na afronding van de postdoctorale accountancy opleiding aan de Universiteit van Amsterdam ben ik afgestudeerd als Registeraccountant.”

In 1989 startte Alfred bij een van de grote 4 accountantskantoren van Nederland. Daar kwam hij erachter dat hij de accountantscontrole leuk vond om te doen, maar dan wel gericht op het MKB. Na zo’n acht jaar bij twee van de grote 4 kantoren te hebben rondgekeken heeft hij dan ook de overstap naar een MKB accountantskantoor gemaakt. Daar is hij mede eigenaar geworden en bestonden de werkzaamheden zowel uit assurance-, samenstel- en overige (advies) opdrachten.

“Door de ontwikkeling van het accountantsvak merkte ik dat het noodzakelijk was om de specialistische kennis inzake assurance opdrachten te bundelen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot het starten van Koers!¡.”

Mijn Koers!¡waarde

“Binnen Koers!¡ ben ik extern accountant en daarmee eindverantwoordelijke op opdrachten. Door mijn ervaring als MKB accountant en het feit dat ik zelf ondernemer ben, weet ik de vertaling te maken tussen de behoefte en wensen van de klant en de werkzaamheden die wij uitvoeren. Met als doelstelling dat de klant met de uitkomsten van onze werkzaamheden kan voldoen aan (wettelijke)verplichtingen, maar ook bijvoorbeeld zijn organisatie verder kan uitbouwen/professionaliseren. Hierdoor groeien ook de collega’s verder in het vak. Daar word ik vrolijk van!”

Werken bij Koers!¡

“Door kennis te bundelen, versterken mensen elkaar, wordt het werk leuker en zijn we beter in staat om in te spelen op de behoeften van de klant. Doordat wij ons richten op het MKB weten we wat daar speelt. Zo zijn we beter in staat om onze kennis te vertalen naar de behoeften en wensen van de klant. Door op een positieve wijze ons werk in te steken maken we het leuker voor de klant en de collega’s. We willen ons werk goed doen, er plezier in hebben en eer van ons werk hebben. Daarom hebben wij samen de Koers!¡ aanpak ontwikkeld. Daar geven we met het hele team van Koers!¡ invulling aan.”

 

Quote van Alfred: ‘Koers!¡ maakt controle leuk ‘.

Neem contact op met Alfred