De Koers!¡ van Bernadet Wessel

Leergierig, doorzetter en enthousiast. Zo kan je controleleider Bernadet Wessel, 35 jaar oud en afkomstig uit Enschede, wel omschrijven.

Bernadet Wessel (1986) is controleleider binnen Koers Strategische Accountants. “Ik ben samenwonend in Enschede en afgelopen juli ben ik voor het eerst moeder geworden van een zoontje Jake. Mijn functie binnen Koers!¡ is controleleider. Dit jaar ben ik begonnen met mijn Post Master tot Registeraccountant aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.”

In 2010 werkte Bernadet fulltime in een bloemenwinkel en vroeg zij zich af of ze dit haar hele leven wilde blijven doen. Ze kwam er al snel achter dat dit niet het geval was. Nadenkend over wat zij dan wel wilde doen kwam naar voren dat ze het vak boekhouden op school erg leuk vond. Een passende opleiding hierbij vond ze in de avondopleiding financieel administratief medewerker. In de laatste periode van deze avondopleiding werd ze, mede door de financiële crisis en het naderende pensioen van de werkgever, ontslagen.

“Op dat moment heb ik de keuze gemaakt om weer fulltime naar school te gaan. Om er weer in te komen heb ik eerst de opleiding bedrijfsadministrateur niveau 4 in 1 jaar gehaald. Aangezien ik het studeren weer zo leuk vond en er energie van kreeg besloot ik de HBO-studie Accountancy erachter aan te doen. Deze studie heb ik duaal gevolgd, de eerste 1,5 jaar was voltijd en de laatste 2,5 jaar was deeltijd.

Tijdens de deeltijd periode van de studie ben ik werkzaam geweest op de samenstelafdeling van Countus accountants en adviseurs in Enschede. In het 4e jaar van de studie kwam ik erachter dat je met een hbo-diploma vaak niet verder komt als assistent accountant. Daardoor besloot ik verder te gaan studeren, alleen moest ik nog een keus maken tussen samenstel en controle. Van de controle dacht ik altijd dat is niks voor mij, die vinkjes zetten. Totdat ik een week bij Countus had meegelopen met de controle. Dat vond ik eigenlijk toch wel heel leuk. Daarnaast leek het werken bij de FIOD mij ook ontzettend mooi en daar ben je controle ervaring voor nodig. Hierdoor besloot ik mij in te schrijven aan de Nyenrode Business Universiteit te Breukelen.

In diezelfde periode kwam in gesprek met Danny Karsten van Bordan accountants, hij vertelde dat zij bezig waren met het opzetten van Koers!¡ en of dit niet iets voor mij was. Na leuke gesprekken gevoerd te hebben met Danny en Dennis (Schipholt) ben ik in september 2016 bij Bordan gestart en ben ik op 1 april 2017, na de oprichting van Koers!¡, mee overgegaan.

Eind 2017 bleken de Nyenrode Business Universiteit en ik niet een hele goede match te zijn. In januari 2018 heb ik daarom ook de overstap gemaakt naar de Vrije Universiteit te Amsterdam. Daar heb ik vervolgens eerst mijn Pre Master en vervolgens de Master in de zomer van 2020 behaald. In de afgelopen 5 jaar heb ik een mooie ontwikkeling van assistent naar gevorderd assistent naar controleleider mogen maken. Daarnaast heb ik ook de groei van de gehele organisatie van dichtbij mee mogen maken wat erg leuk is”.

Mijn Koers!¡waarde

“Mijn toegevoegde waarde binnen Koers!¡ is mijn inzet en enthousiasme. Wanneer ik aan iets begin, wil ik het goed doen en maak ik het ook af. Daarnaast is mijn streven om dit ook binnen de afgesproken planning te realiseren. Het in gesprek gaan met klanten vind ik erg leuk om te doen. Daarnaast probeer ik ook, waar het kan, tips te geven waar ze wat mee kunnen. Een goede samenwerking tussen de klant en ons team vind ik erg belangrijk, zo kom je ook tot de beste controle informatie”.

Werken bij Koers!¡

“Werken bij Koers!¡ heeft alleen maar voordelen 😉
Het fijne aan werken bij Koers!¡ is dat het een klein kantoor is en dat de lijntjes kort zijn. Daarnaast is ook alles bespreekbaar binnen het team en met de directie/dagelijkse leiding. Er wordt goed naar je geluisterd en ze staan open voor feedback. En met die feedback wordt meestal ook nog iets gedaan. Je hebt een grote vrijheid met het indelen van je uren en je planning, vakanties zijn in overleg op elk moment in het jaar te plannen. En de doorgroeimogelijkheden zijn ook aanwezig. Je wordt ook gefaciliteerd in wat je daarvoor nodig hebt”.

 

Quote van Bernadet: ‘Wanneer je echt iets wilt is er heel veel mogelijk’.

neem contact op met Bernadet