De Koers!¡ van Jolien Snijder – Pot

Veelzijdig, enthousiast en weet wat ze wil. Zo kan je controleleider Jolien Snijder – Pot, 31 en woonachtig in Enschede wel omschrijven.

Jolien Snijder – Pot (1991) is sinds 1 januari 2022 werkzaam bij Koers als controleleider. Naast registeraccountant en bedrijfskundige draagt zij, sinds iets meer dan een jaar, ook een nieuwe titel, namelijk die van moeder.

“Toen ik in in 2015 mijn eerste stappen zette in de accountancy was ik een beetje een vreemde eend in de bijt. Bij het Big Four kantoor waar ik startte was ik de enige met een afwijkende studie achtergrond. Qua kennis en kunnen week ik dus af van mijn mede starters binnen het kantoor. Daarnaast voldeed ik gezien mijn make up, sierraden en geslacht niet aan het standaard plaatje van accountant. Dit alles zorgde ervoor dat ik druk ervaarde om mij te bewijzen. En dat bewijzen heb ik gedaan. Zo haalde ik in 2019 een 2e master (dit keer in accountancy) en sta ik sinds 2021 ingeschreven in het register. Eindelijk een echte accountant, of toch niet?”

Werken bij Koers!¡

“ Na 2 jaar bij een Big Four kantoor te hebben gewerkt merkte ik steeds meer dat de reistijd en werkdruk mij tegen ging staan. Daarnaast werkte ik over zoveel verschillende vestigingen samen dat ik mij niet erg verbonden voelde met mijn collega’s. En dat ervaarde ik niet als prettig. In 2017 heb ik daarom bewust gekozen voor de overstap naar een kleiner, meer regionaal kantoor in de hoop er op eerder genoemde punten op vooruit te gaan. Ondanks dat de werkdruk en reistijd er uiteindelijk niet minder op werden heb ik de onderlinge verbondenheid met collega’s en de sfeer op dat kantoor altijd als erg prettig ervaren. Helaas werd dit kantoor overgenomen en vertrokken er veel van mijn voormalige collega’s; ik werd zwanger; haalde mijn titel en ging met zwangerschapsverlof. En ondanks dat ik na mijn zwangerschapsverlof met frisse zin en energie terugkeerde merkte ik dat er iets veranderd was, dat ik veranderd was. Dat ik de overuren die ik in het verleden maakte niet langer kon en wilde maken; en dat de collega’s waarmee ik eerder met veel plezier mee samen heb gewerkt zich in een andere levensfase bevonden waardoor er minder sprake was van een klik. Kortom, het was tijd voor iets nieuws.  Een nieuwe koers.

Dankzij 2 voormalige collega’s (en inmiddels weer collega’s 😊) ben ik in aanraking gekomen met Koers!¡. Vooral de vrijheid, flexibiliteit en het persoonlijke aspect binnen Koers!¡ spreken mij erg aan.”

Mijn Koerswaarde!¡

“Mijn toegevoegde waarde is dat ik naast registeraccountant ook bedrijfskundige ben. Processen bekijk ik dus niet alleen vanuit de jaarrekeningcontrole bril maar vanuit een bredere visie.

Als persoon ben ik enthousiast, energiek en committed. Wanneer ik zeg dat ik iets doe, dan doe ik het ook.  Niet lullen, maar poetsen. Ookal moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat ik ook wel van het lullen ben 😉”

 

Quote

“Do.Or do not. There is no try”

 

Neem contact op met Jolien