De Koers!¡ van Brenda Dams

Hands on, communicatief, flexibel en met oog voor kwaliteit. Zo kan je controleleider Brenda Dams, 38 jaar oud, wel omschrijven.

Brenda (1982) is controleleider binnen Koers Strategisch Accountants. “Ik heb een late start in de accountancy. Ik heb eigenlijk een totaal andere achtergrond, maar rond mijn 25ste zag ik het licht en ben ik de (HBO) opleiding accountancy gestart bij Hogeschool Saxion. Een brede opleiding waarbij bedrijfseconomie, fiscaal en accountancy samen komen. In het derde jaar is het keuzemoment voor één van deze drie richtingen. Ik vond alle drie richtingen interessant, maar accountancy leek me het meest ‘praktische’”.

“In het derde jaar loop je voor het eerst stage’. Na mijn stage wist ik het zeker: dit is wat ik wil! Na het behalen van mijn diploma heb ik mijn master afgerond op De Nyenrode Business Universiteit (in Breukelen). Dit in combinatie met een baan bij Ten Kate Huizinga, dat later is overgenomen door Mazars. In 2019, na 6 jaar, ben ik letterlijk een andere Koers!¡ gaan varen”.

Mijn Koers!¡waarde

“Ik geloof in de Koers!¡ belofte: ‘meer zien, beter navigeren’. We zijn als accountants getraind in het analyseren en filteren van informatie die we ontvangen. Veel van deze informatie die we niet ‘gebruiken’ voor controle doeleinden kan alsnog waardevol zijn. Voor de klant om zijn bedrijf te optimaliseren. Voor ons om de kwaliteit van die optimalisatie te bewaken. Mooie visie en mooi om dat met ons team verder te ontwikkelen.”

Werken bij Koers!¡

“Ik ben een echte ‘hands on’ controleleider, communiceer makkelijk en ik sta voor kwaliteit. Ik vind het belangrijk om hierbij het doel voor ogen houden. Komen we er niet via route A, laten we dan eens kijken of het via B of C kan. Pragmatisch, maar wel met de kwaliteit in acht”.

We hebben een klein maar heel tof team. We doen het echt samen. Dat geeft mij energie. Hier wordt hard gewerkt maar ook veel gelachen. En de waardering is groot. Dat zit in de kleine dingen: een persoonlijk kaartje van de partners bij een presentje, flexibiliteit (wat heel fijn is als je moeder van een jong gezin bent), de successen die we samen vieren en de waardering die wordt uitgesproken.

 

Een quote die me enorm inspireert is
´Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better´
van de fantastische Maya Angelou.

Dit geldt voor mij voor alles: in mijn werk, als moeder, als vrouw, als mens.
Je gaat fouten maken. Geef jezelf de ruimte daarvoor.
Leer ervan. Wordt beter.

neem contact op met Brenda